Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počelo odvoženje smeća iz kragujevačkih sela
 
 

Počelo odvoženje smeća iz kragujevačkih sela

cistocaPočelo je odvoženje komunalnog otpada i za treći reon sela u okolini Kragujevca. Ubuduće svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu, kamioni kragujevačke ''Čistoće'' odvoziće smeće iz Prekopače, Poskurica, Šljivovca, Grbica i Šenja. Uporedo sa organizovanim odvozom otpada iz seoskog područja, čiste se i divlje deponije na njihovoj teritoriji.

Iz ''Čistoće'' još jednom obaveštavaju građane na seoskom području da se odvoz otpada vrši po unapred utvrđenom rasporedu i da mimo njega kamioni smećari neće dolaziti. U seoskom području uklanjanje otpada predstavlja veliki problem i ovakva akcija ''Čistoće'' umnogome će popraviti kvalitet života.

Na seoskom području, gde do pre par meseci smeće nije bilo odvoženo, slike su dramatične: divlje deponije u koritima reka i potoka, u blizini bunara sa kojih se koristi i voda za piće, a neretko se u njih izliva i individualna kanalizacija.

Ovakve slike nisu samo ružno lice sela, već i leglo zaraza i zagađenja. Zahvaljujući programu organizovanog odvoza, koji sprovodi gradska ''Čistoća'', stanovnici seoskog područja mogu na potpuno bezbedan i higijenski ispravan način da odlažu komunalni otpad i PET ambalažu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');