Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Fijat uložio 720 miliona evra u Kragujevcu
 
 

Fijat uložio 720 miliona evra u Kragujevcu

fasGeneralni direktor Fijat automobila Srbije Antonio Ćezare Ferara je izjavio da je ta kompanija u Kragujevcu ove godine od predviđenih 950 miliona evra uložila 720 miliona i da priprema proizvodnju novog modela koji će se izvoziti na evropsko tržište i u SAD.

Ferara je rekao da FAS ulaže u neophodnu infrastrukturu, mehanizaciju i opremu za proizvodnju novog modela "el zero" kao i da će dovesti dobavljače iz Italije koji su tražili da budu koncentrisani u Kragujevcu ili najdalje do 25 kilometara.

On je naveo da je bilo planirano da u Kragujevac dođe sedam dobavljača i da su se u međuvremenu zainteresovale još dve firme i da bi dobavljači trebalo da ulože dodatnih 100 miliona evra u okviru tog projekta.

Ferara je govorio u Palati Italije, gde je FAS-u dodeljena nagrada "G.M. Leonardi" Komore italijansko-srpskih privrednika za poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa.

On je dodao da će predstavnici FAS-a 16. decembra imati sastanak sa Ambasadom Srbije u Italiji i razgovarati o potencijalima i ulaganjima u Srbiju.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Vinćenco Divela je kazao da je nagrada uručena FAS-u za hrabrost za tako veliku investiciju započetu u Srbiji, od koje veliku korist imaju Kragujevac i Srbija.

Divela je rekao da je FAS kompanija koja treba da služi kao primer za privlačenje drugih investitora u Srbiju.

On je dodao da u Srbiji ima više od 1.000 preduzeća sa italijanskim kapitalom i pozvao italijanske investitore da u što većem broju dođu u Srbiju.

Komora italijansko - srpskih privrednika pripada svetskoj mreži od ukupno 74 italijanske privredne komore u inostranstvu, prisutne u ukupno 49 zemalja sa 140 kancelarija i preko 24.000 članica.

Izvor: Novi magazin

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');