Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ispitivanje masovne grobnice
 
 

Ispitivanje masovne grobnice

arheologijaStručnjaci iz Beograda počeli su prva iskopavanja krugu kragujevačke fabrike automobila gde je krajem novembra tokom građevinskih radova pronađena vecha količina ljudskih kostiju. Arheolog Andrej Starović rekao je novinarima u Kragujevcu da taj prostor, prema saznanjima istoričara u Državnoj komisiji za tajne grobnice, predstavlja stratište i perioda od 1941. do 1946. godine.

On je objasnio da će se u prvoj fazi, u već iskopanom rovu, utvrđivati granice, širina i pravac prostiranja masovne grobnice da bi se isplanirao nastavak radova. Predsednica Višeg suda u Kragujevcu Zorica Đuriće rekla je da se od veštaka očekuje da utvrde položaj jame i procene koliko će iskopavanja trajati, a nakon toga sledi veštačenje kostiju.

Prema odluci Višeg suda u Kragujevcu, sve dok se istraživanja i ekshumacija ne završe, radovi na delu gradilišta Kompanije Fiat automobili Srbija biće obustavljeni.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');