Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Održan ''Digitalni čas'' za nastavnike
 
 

Održan ''Digitalni čas'' za nastavnike

predavanjaU kragujevačkoj Skupštini grada danas je održan „Digitalni čas''. Ovom edukativnom skupu prisustvovali su prosvetni radnici iz osnovnih škola Šumadijskog okruga kako bi se informisali o mogućnostima i načinima upotrebe informacionih tehnologija u savremenoj nastavi.

Digitalni čas u Kragujevcu organizovala je Uprava za digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva u saradnji sa lokalnom samoupravom. Priliku da se dodatno edukuju i informišu o mogućnostima i načinima upotrebe informacionih sistema u savremenoj nastavi iskoristili su prosvetni radnici iz 44 osnovne škole u Šumadiji.

Statistički podaci ukazuju da 80% evropskih učitelja smatra da su učenici više motivisani i pažljiviji kada se u nastavi koriste računari, posebno internet.

I nasi učitelji sve cešće koriste informacione tehnologije u školama koje su za to opremljene. Najcešće posećuju obrazovne sajtove iz srpskog jezika i prirode i društva. Pored ovih i upravljanje okruženjem pomoću računara i interfejsa, ''Pozorište senki'', Prvi svetski rat i Kreativna škola bile su neke od tema ovog seminara.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');