Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Grad ne odustuje od kasarne "Radomir Putnik"
 
 

Grad ne odustuje od kasarne "Radomir Putnik"

kasarnaŠirom Srbije Vlada i Ministarstvo odbrane kasarne i druge vojne objekte ustupaju, prodaju ili na drugi način prepuštaju lokalnim samoupravama, pa čak i stranim investitorima. U Kragujevcu je priča potpuno drugačija. Iako već godinama nastoji da po razumnoj ceni kupi kompleks kasarne ''Radomir Putnik'' u centru grada, lokalnoj samoupravi to još uvek nije omogućeno.

Dok kasarana ''Radomir Putnik'' u centru Kragujevca, sa više istorijski značajnih objekta, lagano propada, širom Srbije vojni objekti dobijaju drugačiju namenu. Iako je među prvima u Srbiji Grad Kragujevac imao nameru da otkupi ovaj prostor, to se do danas nije dogodilo.

Osnovni razlog, uz neverovatnu tromost državnih organa, predstavalja nerealna procena vrednosti Poreske uprave. Podsećamo, poreznici su za kasarnu ''Radomir Putnik'' gradu tražili čitavih 30 miliona evra.

Dodatni argument u oceni da država očigledno ne želi da Kragujevcu proda ovaj vojni kompleks dobija se ako se uporede načini ustupanja, ali i cene po kojima su drugi objekti promenili vlasnika.

Poslednja kupoprodaja usledila je u Nišu. Tamošnja lokalna samouprava prodala je američkoj kompaniji kasarnu ''Bubanj'', koja se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji. Investitor je, uz stanove, gradu dužan da plati samo 10 evra po kvadratu.

Ipak, Kragujevac ne odustaje od preuzimanja kasarane ''Radomir Putnik''. Uskoro će biti završen i Plan generalne regulacije ovog prostora. Između ostalog grad planira izgradnju važne saobraćajnice kroz kasarnu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');