Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nove povlastice za gradski prevoz
 
 

Nove povlastice za gradski prevoz

gradski prevozOd 1. januara pravo na besplatne autobuske karte u gradskom prevozu imaće svi Kragujevčani stariji od 65 godina, umesto dosadašnjih 70. Za nove korisnike besplatnog javnog prevoza šalteri Gradske agencije za saobraćaj biće otvoreni prvog radnog dana u novoj godini, dok dosadašnji korisnici nove legitimacije mogu da dobiju i do kraja ovog meseca.

Procenjuje se da će novih korisnika povlašćenog prevoza biti oko 10 hiljada. Za sugrađane koji su ovo pravo ostvarivali prethodnih godina, zamena legitimacija može da se obavi i do kraja ovog meseca.

Pravo na povlašćeni prevoz pored svih starijih od 65 godina, mogu da ostvare i invalidna lica, deca do 7 godina starosti, trudnice, kao i dobrovoljni davaoci koji su krva dali preko 100 puta.

Pravo na godišnju kartu za javni prevoz, a uz učešće od 50 odsto, ostvaruju civilni invalidi rata i dobrovoljni davaoci koji su krv dali 75 do 100 puta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');