Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Još jedna pristupna rampa u Lepeničkom bulevaru
 
 

Još jedna pristupna rampa u Lepeničkom bulevaru

invalidSoliter u ulici Lepenički bulevar broj 31, uz podršku grada Kragujevca i Saveta MZ Centar dobio je pristupnu rampu koja će omogućiti lakše kretanje sedam osoba sa invaliditetom koji u njemu žive. Imali smo zaista tešku situaciju u ovom soliteru u kome živi sedam invalida, od kojih četvoro imaju amputaciju noge. I lift u ovom soliteru je bio neispravan, tako da je ovim ljudima kretanje bilo potpuno onemogućeno.

Pristupnu rampu uspeli smo da postavimo uz podršku grada Kragujevca, resora za socijalnu zaštitu i Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara «Kraguj». Lift je popravljen, a jednom nedeljno angažovali smo patronažnu sestru da ih obilazi – kaće Neško Marković, predsednik Saveta MZ Bubanj.

Grad je za izgradnju ove rampe izdvojio 110 000 dinara, a radove na postavljanju rampe izvelo je JKP «Niskogradnja» bez nadoknade. Od početka godine, grad je finansirao postavljanje pristupnih rampi u naselju Bagremar, ulici Prvog maja, još jedne rampe u Lepeničkom bulevaru, a do kraja godine pristupnu rampu dobiće i zgrada u ulici Crvenog krsta.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');