Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ponos Šumadije
 
 

Ponos Šumadije

ponos sumadijeU doba, kada počinju da se sumiraju rezultati u godini na izmaku, sigurno je da se to čini i u oblasti sporta. Ona je generalno bila jedna od najuspešnijih u istoriji kragujevačkog sporta i upravo sama ostvarenja sportista i klubova, brojna poboljšanja u ovoj oblasti, gotovo sami od sebe nametnuli su organizaciju manifestacije, koja je dobila naziv “Ponos Šumadije“. I samo ime govori da su sportisti u velikoj meri doprineli afirmaciji grada i regiona iz koga potiču, u tolikoj meri da sasvim sigurno zavide mnoge druge sredine.

“Pre svega želimo da se na jedan ovakav način zahvalimo brojnim sportistima, na svemu onome što su oni učinili u polsednjih nekoliko godina. Neke ćemo i nagraditi, za ostvarenja iskazana u periodu od 2005.godine, pa do današnjih dana. Pomenuta godina je uzeta kao polazna osnova, jer je tada počelo da se na sport gleda na jedan sasvim drugi način, ulaganja u klubove, sportiste i infrastrukturu su bila znatno veća, što je doprinelo i ostvarivanju najboljih rezultata u istoriji“, istakao je Jovan Pavlović – Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport i čelni čovek Organizacionog odbora manifestacije “Ponos Šumadije“.

Baš kako i dolikuje briljantnim ostvarenjima na sportskim borilištima, želja je bila da i sam čin dodela priznanja, bude na jednom izuzetno visokom nivou, po uzoru na svetske metropole. Dodeliće se ukupno 44 priznanja, klubovima, pojedincima, sportskim organizacijama i onima koji su dali doprinos u postizanju blistavih rezultata, u jednoj atmosferi koju će krasiti njedna vrsta glamura, ali i prisustvo članova gotovo svih sportskih klubova iz Kragujevca. Očekuje se da tribine hale “Jezero“, u četvrtak od 18 časova, budu pretesne da prime sve one koji će doći da prime priznanja, odnosno, da pozdrave istinske sportske junake, koji su sasvim sigurno stekli epitet ponosa Kragujevca i cele Šumadije.

Izvor: Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži