Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Besplatno kupanje u zatvorenom bazenu do kraja decembra
 
 

Besplatno kupanje u zatvorenom bazenu do kraja decembra

zatvoreni bazenPosle trideset godina čekanja, građani Kragujevca će u nedelju napokon dobiti zatvoreni bazen. Sportsko-rekreativni objekat, koji je po svojim karakteristikama i opremom najmoderniji na Balkanu, vredan je 500 miliona dinara. Grad će vrata svojih bazena otvoriti za sve i neće naplaćivati ulaznice sve do 3. januara.

Kako je izjavio Nebojša Vasiljević, član gradskog veća zadužen za investicije i razvoj grada, „i posle tog datuma, kada novo preduzeće Sportski centar ‘Park’ će početi da naplaćuje ulaznice, ali će opet oni koji nemaju dovoljno novca imati šansu da koriste bazene kroz sportske klubove ove firme“.

Karta će koštati 200 dinara i to je najniža cena u Srbiji. Ljudi koji su na spiskovima Centra za socijalni rad i novog centra „Knjeginja Ljubica“ imaće posebne pogodnosti. Uglavnom, cilj nam je da bazeni budu dostupni svima, ali će ipak raditi po svim komercijalnim osnovama. To znači da će tokom naredne godine dobijati subvencije od gradskog budžeta, ali već 2013. godine ova ustanova mora da zaradi sama novac koji joj je potreban za rad. Do marta 2012. će proraditi i kompjuterizovani monitoring sistem sa specijalnim narukvicama za dnevno i mesečno korišćenje - kaže Vasiljević.

Jedini bazen od prohroma

Novi kragujevački bazen napravljen je od prohroma, nerđajućeg čelika i jedini je takav u ovom delu Evrope. Njegova gradnja je bila za 20 odsto skuplja od betonskog bazena, ali je zato vek upotrebe neograničen. Uz to, opremljen je „Simensovim“ automatskim sistemom za kontrolu i pečišćavanje vode, koji do sada nije ugrađivan u Srbiji.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');