Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac posećuju Italijani i Slovenci
 
 

Kragujevac posećuju Italijani i Slovenci

sumariceKragujevac je u prvih 11 meseci ove godine posetilo za 12 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine. Od januara do kraja novembra Kragujevac je posetilo 28.277 gostiju, od kojih 46 odsto iz inostranstva, dok je u tom periodu zabeležno oko 78.000 noćenja što je za 33 odsto više u odnosu na isti period 2010. godine.

Kada je reč o stranim gostima, najviše ih je bilo iz Italije, oko 24 odsto, zatim iz Slovenije (13) i Bosne i Hercegovine (11) procenata, a novembar beleži 4.270 noćenja Italijana koji su se zadržali, u proseku, pet i po dana.

Turisti Kragujevac uglavnom prepoznaju po spomeniku "Peto tri" u Šumaricama i Fabrici automobila, a pored obilaska kulturno-istorijskih spomenika, goste najviše zanima i obilazak kragujevačkih restorana, ali i gradskih pijaca.

Tako su gosti iz Slovenije, koji su u Kragujevac došli u dva autobusa, na gradskoj pijaci kupovali sir i kajmak.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');