Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Smanjena stopa kriminala u Kragujevcu
 
 

Smanjena stopa kriminala u Kragujevcu

hapsenje-dileraGradski Savet za bezbednost ocenio je da ostvarivanje projekta ''Policija u zajednici'', poslednjih godina značajno doprinosi smanjenju stope kriminala i narušavanja javnog reda i mira u Kragujevcu. Zaključeno je da bi i u narednoj godini trebalo nastaviti sa sprovođenjem tog programa. Iz godine u godinu kriminal, posebno broj krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, u Kragujevcu beleže značajan pad. Takođe, sve je manji broj prekršaja iz oblasti javnog poretka.

Istovremeno, od 2004-te do sada rasvetljavanje krivičnih dela poraslo je za osam procenata. Ovakvi rezultati, konstatovano je na sednici Saveta za bezbednost, postižu se umnogome zahvaljujući ostvarivanju projekta ''Policija u zajednici''.

Na sednici gradskog Saveta za bezbednost zaključeno je da su prvi meseci rada komunalne policije u Kragujevcu u potpunosti opravdali organizovanje te službe. Konstatovano je da se pravi efekti njenog delovanja tek mogu očekivati u toku naredne godine.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži