Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Klinički centar: Zbog kazni manje plate
 
 

Klinički centar: Zbog kazni manje plate

kck kgPovodom smanjenja akontacija zaposlenih u Kliničkom centru za 30 odsto, oglasilo se i rukovodstvo ove zdravstvene ustanove saopštenjem u kome izmedju ostalog navodi, da je iz godišnjeg budžeta za plate od milijardu 800 miliona dinara, Republički zavod za zdravstveno osiguranje svakog meseca umanjivao milion 670 hiljada dinara na ime kazne za adekvatno lečenje onkoloških pacijenata cisotstaticima u 2010.godini, ali sa osporenim šiframa lečenja.

Zbog toga je Klinički centar u Kragujevcu iz sopstvenih sredstava nadoknađjivao novac za plate zaposlenih. A za decembarsku akontaciju umesto 69 miliona Fond je prebacio samo 52 miliona dinara pa su zaposleni dobili proporcionalno 30 odsto manji prvi deo zarade.

U saopštenju za javnost, rukovodstvo Kliničkog centra zaključuje da će zbog sve manjeg iznosa sopstvenih sredstava koje prihoduje ova zadravstvena ustanova, teško nadoknaditi novac koji nedostaje, a biće doveden u pitanje i broj neugovorenih radnika, samim tim i kvalitet nege pacijenata.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.