Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prvi znaci turističke signalizacije u Kragujevcu
 
 

Prvi znaci turističke signalizacije u Kragujevcu

naselje kgDirektorka Gradske turističke organizacije Kragujevac Snežana Milisavljević istakla je da su na 50 lokacija u gradu postavljeni znakovi usmeravanja turista u pešackoj zoni, turističke putokazne table i strelasti turistički putokazi. Svečanim otkrivanjem znaka turističke signalizacije koji usmerava prema nekoliko objekata iz kompleksa "Miloševog venca" u Kragujevcu je završena prva faza postavljanja osnovne turističke signalizacije na 50 lokacija u gradu.

Turistički znak koji usmerava na Narodni Muzej, Gimnaziju, Teatar, spomenik palim Šumadincima i Tržnicama otkrili su državni sekretar ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković i zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

Naglašavajući da je osnovna turistička signalizaciju važan segment turističke infrastructure, Petković je za februara 2012. godine najavio objavljivanje poziva za dodelu sredstava gradskim turističkim organizacijama Srbije.

Prema njegovim rečima, za postavljanje osnovne turističke signalizacije u narednoj godini planirano je od 80 do 100 miliona dinara, tako da gradske turističke organizacije mogu da računaju na sredstva u iznosu od million do četiri miliona dinara.

Direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac Snežana Milisavljević istakla je da su na 50 lokacija u gradu postavljeni znakovi usmeravanja turista u pešackoj zoni, turističke putokazne table i strelasti turistički putokazi.

Izvor: Glas-javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');