Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Grad zbrinjava izbeglice
 
 

Grad zbrinjava izbeglice

izbegliceOtkupom seoskih domaćinstava u okolini Kragujevca četiri porodice, interno raseljene sa Kosova, stambeno su trajno zbrinute, zahvaljujući projektu Komesarijata za izbeglice i lokalne samouprave. Pored kuće sa okućnicom, ove porodice dobiće i grant od 110 hiljada dinara za dodatne adaptacije svojih novih domova.

Stavljanjem potpisa na ugovor o kupovini kuće od 47 kvadrata I 16 ari placa u Kutlovu, Nebojša Vasić, posle 12 godina izbeglištva došao je do doma u svom vlasništvu. Tročlana porodica sada ima planove kako da započne novi život u novoj sredini. Projektom Visokog komesarijata za izbeglice koji je implementirala lokalna samouprava, otkupom seoskih domaćinstava do sada je zbrinuto 18 interno interno raseljenih porodica, dok je 120 dobilo stanove u zaštćenim uslovima.

Projekat otkupa čtiri seoska domaćinstva vredan je oko 3 i po miliona dinara i biće nastavljen i naredne godine.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');