Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Lakše sa medicinskim otpadom
 
 

Lakše sa medicinskim otpadom

dom zdravlja kgEvopska Unija je za Kragujevački Dom zdravlja obezbedila aparat za uništavanje medicinskog i infektivnog otpada ukupne vrednosti 20 miliona dinara. Zahvaljujući ovoj investiciji, naš Dom zdravlja, prvi je u Srbiji dobio trajnu dozvolu za uništavanje ovog otpada. Najveća vrednost ovog posla je u tome što je medicinsko osoblje sa područja Šumadije zaštićeno od opasnog materijala, ali i građani.

Samo u prošloj godini 30 tona medicinskog i infektivnog otpada ugrožavalo je podjednako građane i životnu sredinu. Upotrebljene igle, špricevi, ampule i gaze do sada su bile opasne po radnike koji se bave uništavanjem ovog materijala. Dom zdravlja je konkurisao kod Evropske Unije za rešavanje ovog problema a rezultat je taj što se u Stanovu sada nalaze vredni aparati, sterilizatori, drobilica, potrošni materijal, a Evropska Unija obezbedila je čak i auto koji koristi lice na terenu.

Kragujevački Dom zdravlja dobijanjem trajne dozvole za uništavanje medicinskog i infektivnog otpada obavljaće ovaj posao za područje cele Šumadije čime je svrstan u medicinski regionalni centar.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');