Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novi model - novo radno vreme
 
 

Novi model - novo radno vreme

fasU Samostalnom sindikatu Fijata Srbija očekuju da će u prozivodnji novog modela automobila u punom kapacitetu biti uposleno oko 3200 radnika. Sindikalici očekuju i da će zarade biti veće za 15 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Iako Samostalni sindikat ima dobru saradnju sa rukovodstvom kompanije Fijat Srbija i potpisan kolektivni ugovor, ne može biti u potpunosti zadovoljan uslovima u kojima rade zaposleni, kažu u ovoj sindikalnoj organizaciji.

U sindikatu su očekivali i da će proizvodnja novog modela automobila početi ranije. Masovnom proizvodnjom novog modela automobila u sindikatu FAS-a očekuju upošljavanje 3200 radnika umesto dosadašnjih 1100. Nadaju se i povećanju zarade od 15 odsto koja sada prati republički prosek od oko 38 hiljada dinara.

Početkom proizvodnje novog modela automobila, zaposlene očekuje i novo radno vreme i to 4 radna dana u nedelji po 10 sati, pa u sindikatu sumnjaju da će to biti produktivno, iako je ova praksa u fabrikama Tojote i Suzukija pokazala dobre rezultate. U sindikatu kažu da je novi model automobila visokog kvaliteta sa cenom osnovnog modela od 14 hiljada evra i biće predstavljen javnosti u martu, na ženevskom sajmu automobila.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');