Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Da li znate gde su vam deca"
 
 

"Da li znate gde su vam deca"

deca na uliciU okviru programa ''Policija u zajednici'' počelo je ostvarivanje projekta ''Da li znate gde su vam deca''. Kragujevac je prvi grad u Srbiji gde će zajednički policija, roditelji, škole, komunalna inspekcija i druge ustanove organizovati kontrolu kako maloletnici provode slobodno vreme van svojih domova.

Kako bi se smanjilo nasilje, maloletnička delinkvencija, alkoholizam, narkomanija i kriminal, u Kragujevcu je, po uzoru na mnoge evropske zemlje, osmišljen projekat ''Da li znate gde su vam deca''. Posle detaljne analize prekršaja i krivičnih dela koja su izvršili maloletnici od 14 do 18 godina, počele su tribine u srednjim školama uz prisustvo đaka, roditelja i nastavnika.

Pored policije, u ovu kampanju uključuju se profesori, roditelji, prosvetne vlasti, komunalna inspekcija i druge institucije. Zajednička kontrola i uvid u to gde i kako maloletnici provode vreme kada nisu kod kuće i u školi je sledeća faza projekta. U narednom periodu će, pored ostalog, biti pojačane kontrole nad trgovinskim i ugostiteljskim objektima uz podnošenje prijava protiv onih koji deci prodaju alkohol.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');