Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevčanin osvaja Južni pol
 
 

Kragujevčanin osvaja Južni pol

juzni polU svečanom salonu Skupštine grada danas je najavljena planinarska ekspedicija na Južni pol, u kojoj će učestvovati oko 30-ak članova iz nekoliko zemalja sveta. Član Ruske planinarske ekspedicije, biće i naš sugrađanin, Kragujevčanin Dragan Jovović, koji je do sada učestvovao u mnogim ekstremnim poduhvatima, a ovaj je utoliko specifičniji što će Južni pol biti osvajan na skijama.

Polazak u osvajanje Južnog pola planiran je za 01. januar 2012. godine. Ova izuzetno zahtevna ekspedicija, ukoliko sve bude teklo po planu, trebalo bi da traje najmanje 20 dana. Za to vreme, članovi, njih 30-ak, među kojima će biti i Jovović, inače vlasnik Takovo osiguranja, će u veoma teškim uslovima, na prosečnoj temperaturi od minus 30 stepeni koja može da padne i do minus 70, i sa opremom teškom 50-ak kilograma, pokušati da dođu na skijama do Južnog pola.

Do sada je četvoro ekstremnih alpinista iz Srbije pokušalo da na ovaj način osvoji Južni pol, ali za sada bez uspeha, jer su usled otežanih vremenskih uslova, te ekspedicije bile prekinute. Naš sugrađanin se nada da će biti prvi iz Srbije koji će uspeti da pobode zastavu naše zemlje, ali i grada, na najjužnijoj tački planete.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');