Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac SSS: Država da zaštiti radnike
 
 

SSS: Država da zaštiti radnike

sss kgSavez samostalnih sindikata Kragujevca oglasio se saopštenjem povodom prekršajne prijave koju je Inspekcija rada podnela protiv predsednice Sindikata Instituta za javno zdravlje zbog toga što su štrajkači tokom protesta u ovoj ustanovi zabranili ulaz tadašnjem direktoru i delu rukovotstva.

U sindikatu ocenjuju da se ovakvim postupkom, i pored toga što je okončanjem štrajka dokazano da su zahtevi zaposlenih bili opravdani, osuđuje onaj ko je imao hrabrosti da ukaže na nepravilnosti i zaštiti državnu imovinu. U Samostalnom sindikatu pozivaju Inspekciju rada da objasni zbog čega je bila nenadležna u prethodnim slučajevima.

Savez samostalnih sindikata poziva Ministra rada da izvrši promene u kragujevačkoj Inspekciji kako bi se bar malo vratilo poverenje radnika u težnju države da ih zaštiti.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');