Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Skuplja voda u Kragujevcu
 
 

Skuplja voda u Kragujevcu

naselje kgRačuni za utrošenu vodu u Kragujevcu od 1. januara 2012. godine biće uvećani za 10 odsto, najavilo je Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija". Za vodu, kanalizaciju i prečišćavanje vode građani Kragujevca će ubuduće umesto 47,44 dinara po kubnom metru, plaćati oko 52 dinara, a privreda oko 102 dinara.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Obren Ćetković je objasnio da su poskupeli hemikalije, goriva i električne energije, a da cene usluga tog preduzeća nisu povećavane u poslednje četiri godine - osim godišnjeg usklađivanja sa inflacijom.

Direktor je rekao da je "kalkulacija" troškova pokazala da cene usluge treba da porasu i više od 25 odsto, ali je sa lokalnom samoupravom dogovoreno da se zbog teške ekonomske situacije cena poveća za 10 odsto.

Na godišnjoj konferenciji za novinare direktor je rekao i da građani i privreda "Vodovodu" duguju oko 740 miliona dinara, što je skoro godišnji prihod tog preduzeća u 2011. godini.

Domaćinstva za vodu duguju 500 miliona dinara, a privreda 240 miliona. Do sada je tuženo 2.800 potrošača iz obe kategorije za ukupan dug od oko 150 miliona dinara. Sa polovinom ukupnog broja dužnika u privredi dogovorena je otplata na najduže do pet godina. Reprogram je zaključen sa 25 odsto domaćinstava-dužnika, pri čemu su građani određivali broj rata kako bi otplatili dug u skladu sa svojim mogućnostima. Oko 400 građana duguje za vodu više od 100.000 dinara, od čega je sa više od 200 dogovoreno reprogramiranje plaćanja, rečeno je na konferenciji.

Izvor: Glas-javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži