Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zavod za brigu o odraslima potpuno renoviran
 
 

Zavod za brigu o odraslima potpuno renoviran

dom male pceliceZavod za smeštaj odraslih lica ''Male Pčelice'' najviše pažnje i naredne godine posvetiće resocijalizaciji osoba sa posebnim potrebama i njihovom vraćanju u lokalnu zajednicu. Pored toga urađeno je i radi se i dalje na podizanju standarda života korisnika zavoda, rekonstrukcijom, adaptacijom i izgradnjom objekata.

Nova poslastičarnica- pekara na samom ulazu u Zavod otvorena je danas, za potrebe korisnika Zavoda. Ali to nije sve. Sopstvenim sredstvima od stare napravljena je nova trpezarija, između trećeg i četvrtog paviljona. Uradjeni su novi podovi, kupljeni novi stolovi, sređene stolice, spušten plafon.

Ispred paviljona nekoliko lepo uređenih letnjikovaca gde korisnici provode vreme tokom leta. rekonstrukcija četvrtog paviljona je pri kraju, a radovi još traju. Trenutno je u Zavodu smešteno oko 900 osoba sa posebnim potrebama, a čak njih 500 je svakodnevno angažovano u radnim i okupacionim terapijama. Najviše pažnje posvećeno je njihovoj resocijalizaciji.

Za borbu protiv diskriminacije lica sa posebnim potrebama direktorka Perović dobila je godišnju nagradu Koalicije protiv diskriminacije. Korisnici Zavoda bili su na mnogim izletima, priredbama, išli na more, učestvovali na sportskim takmičenjima, osvajali priznanja.

U kreativnim radionicama proizvode predmete domaće radinosti. Teško biste poverovali da ih nije uradila ljudska ruka, koliko su precizno i perfektno napravljeni. Povodom novogodišnjih praznika organizovali su prodajnu izložbu ove nedelje, kao i 5. januara naredne godine u Delta parku.

Inače, predmeti koje proizvode korisnici mogu se kupiti i u prodavnici u okviru Zavoda za smeštaj odraslih svakog radnog dana od 12 i 30 do 14 časova.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');