Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sednica Skupštine grada
 
 

Sednica Skupštine grada

skupstinaPoslednja sednica Skupštine grada u 2011. godini zakazana je za danas. Pored planova poslovanja gradskih javnih i komunalnih preduzeća za 2012. godinu, odbornici će odlučivati i o napalati komunalne rente. Prema rečima predsednika gradske skupštine, Saše Milenića, ta odluka je motivisana nedavnim sporom grada i ''Elektrošumadije''.

Najavljujući 35. redovnu sednicu Skupštine grada, predsedavajući gradskog parlamenta, Saša Milenić je istakao da je efikasnost jedan od prioriteta u radu skupštine, pa kako je rekao, nijedan akt, niti predlog neće biti prenet u 2012. godinu.

Milenić je objasnio da će nakon poslednje sednice u ovoj godini, zakazane za petak 30. decembar, fijoke sekreterijata za skupštinske poslove ostati prazne.

Pred odbornicima će se, između ostalog, naći planovi poslovanja gradskih javnih i komunalnih preduzeća za 2012. godinu. Pored toga, odlučivaće se i o utvrđivanju naknade za uređenje gradjevinskog zemljišta, odnosno o komunalnoj renti.

Prema Milenićevim rečima, ovaj saziv je najpre morao da se oslobodi lošeg nasledja iz prošlosti, odnosno proređenih i izuzetno dugih zasedanja. Da je reprezentativnost parlamenta povećana, a njegov rad daleko efikasniji, predsednik Skupštine grada ilustruje podatkom da će do isteka mandata biti održan bar tri puta veći broj sednica od zakonskog minimuma.

Direktan prenos sednice možete pratiti na programu RTK od 9 časova.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');