Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nezaposlenost i dalje glavni problem Kragujevca
 
 

Nezaposlenost i dalje glavni problem Kragujevca

pesackaProšle godine u ovog gradu održana su tri sajma zapošljavanja na kojima je posao našlo 506 ljudi. Spisak nezaposlenih u Kragujevcu se lane produžio za oko 500 imena jer je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) 22.101 Kragujevcanin, saopštila je kragujevacka filijala NZS-a.

"Zahvaljujuci nizu programa koje smo sproveli, taj broj je nešto manji nego što je mogao da bude. Da podsetim, u januaru 2010. godine je 1.566 radika fabrike Zastava automobili proglašeno tehnološkim viškom", rekla je Ljiljana Petrovic, direktorka kragujevacke filijale NZS-a.

U Kragujevcu su prošle godine bila tri sajma zapošljavanja na kojima je posao našlo 506 ljudi. Za samozaposljavanja kroz sopstveni biznis uz pomoc programa odlucila su se 93 Kragujevcana, a "Prvu šansu" iskoristilo je 189 mladih i prvi put dobili posao.

Pored Nacionalne službe, u aktivnu politiku zapošljavanja i ove godine ce se u ukljuciti gradska uprava. Na sednici gradskog parlamenta uoci Nove godine donet je Lokalni akcioni plan zapošljavanja kojim je predvideno niz programa koje ce tokom godine finansirati gradska kasa.

Njime je, izmedu ostalog, predvideno finansiranje javnih radova, zatim dobrovoljno radno angažovanje kojim se socijalno ugrožena lica stimulišu da svojim radom ostvare novcanu pomoc, i program angažovanja licnih asistenata za pomoc osobama sa invaliditetom.

Iz gradskog budžeta bice izdvojeno i tri miliona dinara za podsticaj preduzetništva.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži