Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bogosluženja za Božić
 
 

Bogosluženja za Božić

nova CrkvaU kragujevačkom Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice praznične službe povodom Božića počeće na Badnje jutro Carskim časovima. Istog dana služiće se Praznično bdenje, uz paljenje Badnjaka, a na sam Praznik Rođenja Isusa Hrista u Sabornoj crkvi biće služena Sveta arhijerejska Liturgija.

Episkop šumadijski Jovan, sa sveštenstvom, služiće u kragujevačkoj Sabornoj crkvi u petak 6. januara, na Badnje jutro, Carske časove od 7:30, a u produžetku Svetu Liturgiju u 8 časova i 30 minuta.

Na Badnji dan u 17 časova vladika Jovan služiće Praznično bdenje, posle čega će ispred hrama biti obavljeno paljenje Badnjaka. Svetu Liturgiju na sam dan Rođenja Hristovog u subotu 7. januara episkop šumadijski sa sveštenstvom služiće u Sabornoj crkvi u devet časova.

Drugog dana Božića, u nedelju 8. januara, kada crkva proslavlja Sabor Presvete Bogorodice, vladika Jovan će Svetu Liturgiju služiti od devet časova u hramu Svetog Pantelejmona u Stanovu. Trećeg dana Božića, u ponedeljak, 9. januara na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, šumadijski episkop će Svetu Liturgiju služiti od 7 časova i 30 minuta u crkvi Svetog Save na Aerodromu.

Učešće vernih u Svetoj Liturgiji je važno jer se na taj način otvara mogućnost da se već sada doživi radost budućeg carstva koje svi hrišćani željno iščekuju.

Prema ustaljenom rasporedu, večernje službe će i tokom prazničnih dana počinjati u 17 časova. Tradicionalno, Televizija Kragujevac će i ove godine na Badnji dan iz Saborne crkve direktno prenositi Praznično bdenje i paljenje Badnjaka u porti hrama.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži