Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Besplatan prevoz za decu i trudnice
 
 

Besplatan prevoz za decu i trudnice

gradski prevozPravo na besplatan prevoz u Kragujevcu od 1. januara imaju trudnice, mirnodopski vojni invalidi i deca do sedam godina, čime je proširen broj korisnika koji imaju prava na povlastice. Istovremeno, odlukom lokalne samouprave, pravo na povlašćenu vožnju u vozilima javnog gradskog prevoza, nezavisno od zone, dobili su i Kragujevčani stariji od 65 godina.

Ranije su besplatnu godišnju kartu dobijali stariji od 70 godina, kao i dobrovoljni davaoci krvi, članovi udruženja osoba sa invaliditetom i ratni vojni invalidi, za koje će povlastice i dalje važiti.

Novom odlukom o pravu na besplatan prevoz koji se finansira iz budžeta grada sada beneficije ima 35.000 ljudi.
Gradska agencija za saobraćaj već je počela sa izdavanjem novih besplatnih karata za čije dobijanje je potrebna fotokopija lične karte i jedna fotografija.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');