Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici ne mogu da uđu u firmu
 
 

Radnici ne mogu da uđu u firmu

fkkGrupa radnika FKK Veriga, koja je nastala privatizacijom nekadašnjeg preduzeća Filip Kljajić, juče nije mogla da uđe u prostorije firme. Rešenje o godišnjem odmoru koje je potpisao direktor razljutilo je, ali i zbunilo 30-ak zaposlenih, koji od uprave traže isplatu zaostalih zarada i razjašnjenje radnog statusa. Oni su se za pomoć obratili Inspekciji rada Šumadijskog okruga i Samostalnom sindikatu metalaca.

Pošto se očekuje da će preduze}e biti ugašeno sindikat će, kažu, pokušati da zaštiti prava zaposlenih. Inspekcija rada je podnela više prijava protiv vlasnika na osnovu ranijih pritužbi radnika, a o ovom slučaju će se zvanično izjasniti tek kada se njeni slu`benici susretnu sa predstavnicima firme.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');