Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Proslava Božića
 
 

Proslava Božića

bozicEpiskop šumadijski Jovan, sa sveštenstvom, služio je sinć, u kragujevačkoj Sabornoj crkvi Praznično bdenje, posle čega je ispred hrama obavljeno paljenje Badnjaka. Službi posvećenoj rođenju Isusa Hrista i paljenju badnjaka prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović i predsednik Skupštine grada, Saša Milenć.

Vladika Jovan je i jutros u Sabornoj crkvi služio Svetu Liturgiju kojoj je prisustvovao veliki broj građana Kragujevca. Drugog dana Božića, u nedelju 8. januara, kada crkva proslavlja Sabor Presvete Bogorodice, vladika Jovan će Svetu Liturgiju služiti od devet časova u hramu Svetog Pantelejmona u naselju Stanovo.

Trećeg dana Božića, u ponedeljak, 9. januara šumadijski episkop će Svetu Liturgiju služiti od 7.30 u crkvi Svetog Save u naselju Aerodrom.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');