Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dosta posla za dežurne službe tokom Božića
 
 

Dosta posla za dežurne službe tokom Božića

saob polZa vreme Božićnih praznika dezurne službe imale su dosta posla, posebno Hitna pomoć, Pedijatrijska služba Doma zdravlja ali i vatrogasci. Na sam dan Božića u večernjim časovima dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u Glavnoj ulici, ali i jedna tuča sa većim brojem učesnika kod Saborne crkve.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i tokom Božićnih praznika imale su dosta posla posebno zbog hroničnih bolesnika, asmatičara kao i srčanih bolesnika. Građani su u većem broju zvali lekare ove službe zbog povišenog krvnog pritiska ali i drugih tegoba.

I na pedijatriji Zavoda za hitnu pomoć u noćnim satima bilo je dosta posla, a sudeći po broju pregleda mališana u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja lekari su imali oko 500 pregleda za tri dana. Reč je o virusnim respiratornim infekcijama koje su uobičajene za ovaj period.

Pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade u Kragujevcu u poslednja tri dana imali su 12 intervencija, najviše zbog čađavih dimnjaka, gašeni su požari na putničkim vozilima ali su bile i tehničke intervencije u stanovima zbog nekontrolisanog isticanja vode kao i jednog smrtnog slučaja.

Zanimljivo je da je baš na Božić, u večernjim satima došlo i do masovnije tuče kod Saborne crkve, srećom bez povređenih.

Vozači su tokom Božićnih praznika bili znatno oprezniji pa je zabeležena jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u večernjim satima u Glavnoj ulici.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');