Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kontrola maloletnika oko škola
 
 

Kontrola maloletnika oko škola

djaciPolicajci i roditelji srednjoškolaca u Kragujevcu ići će u zajedničke patrole u okolini škola radi sprečavanja maloletničkih prekršaja. Inspektor policije Ivan Jeremić rekao je da će policajci zajedno sa roditeljima učenika kontrolisati maloletnike u vremenu kada su oni u blizini škola. "Pozvaćemo roditelje da kroz jedan vid zajedničkih patrola pretežno u noćnim časovima, subotom ali i u drugim terminima, najčešće ponedeljkom i utorkom obidjemo zone škola i ugostiteljske objekte", istakao je Jeremić.

On je dodao da je cilj da se i roditelji bliže upoznaju šta im rade deca kada nisu u školi, kao i da se "uključe u pedagoške aktivnosti jer sve polazi iz kuće". Jeremić je naveo da je obavljena analiza problema vršnjačkog nasilja u kragujevačkim srednjim školama.

Prema njegovim rečima u 2011. godini je među srednjoškolcima najviše bilo prekršaja kao što su vređanje, zloupotreba, vršnjačko nasilje, kao i nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje. Najveći broj prekršaja bio je na ulici, dok su tuče najčešće bile u ugostiteljskim objektima.

Među izvršiocima je u 2011. bilo 16 mladića i šest devojaka, a u pet slučajeva učenici su zadobili lakše povrede.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');