Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Parking servis u nemilosti Poreske uprave
 
 

Parking servis u nemilosti Poreske uprave

parking servisNakon što smo objavili da JKP ''Parking servis'' poslovnu godinu završava sa gubitkom prouzrokovanim time što im je, jedinima u Srbiji, neplaćen PDV za doplatne parking karte u periodu od 2006. godine, oglasila se i Poreska uprava Srbije. U dopisu dostavljenom našoj medijskoj kući navedeno je da je račun Parking servisa blokiran na osnovu rešenja koje je svojom odlukom verifikovao Upravni sud.

Direktor ''Parking servisa'' to ne spori, ali podseća da je prethodno Ustavni sud kao najviša instanca u pravosuđu Srbije, doneo zaključak da doplatne karte nisu usluga već vid sankcije i da, sami tim, nema naplate PDV-a.

Potraživanja Poreske uprave odnosila su se na neplaćen PDV za doplatne parking karte u periodu od 2006. godine. Kragujevačko preduzeće je više puta tražilo mišljenja relevantnih državnih institucija, Poreske uprave, Ministarstva finansija, premijera.

Odgovori su, kako tvrde u ''Parking servisu'' stizali sa zakašnjenjim ili ih nije ni bilo. Zanimljivo je da je račun zbog potraživanja oko 54 miliona blokiran 29. avgusta prošle godine, a tek dan kasnije je dostavljeno rešenje.

Od te sume čak 30 miliona predstavljaju kamate, ali otpis, iako je menadžment preduzeća to zatražio, nije bio omogućen. U ''Parking servisu'' ocenjuju da nije jasno ni zašto je Upravni sud potvrdio rešenje Poreske uprave uprkos drugačijem mišljenju najviše instance Ustavnog suda Srbije.

Takođe je neverovatan i podatak da nijednom drugom preduzeću u Srbiji, koje se bavi istom delatnošću, sa identičnim problemima račun nije bio blokiran.

''Parking servis'' najavio je da, uprkos činjenici da je dug namiren, ne odustaje od dokazivanja da je u pravu. U menadžmentu ističu da napadi na preduzeće traju duže od dve godine, a posebno su intenzivirani nakon najave izgradnje podzemne garaže. Jedan od vidova pritisaka, kako ocenjuju bila je i blokada poslovnih računa, koja je i prouzrokovala gubitke u poslovanju.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');