Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Usvajanje na daljinu
 
 

Usvajanje na daljinu

usvajanje na daljinuU okviru projekta ''Usvajanje na daljinu'', koji grad Kragujevac sprovodi već sedmu godinu, u saradnji sa italijanskim gradom Napuljem, i ove godine uručena je jednokratna novčana pomoć deci bez roditeljskog staranja, u iznosu od oko 400 evra. Projektom „Usvajanje na daljinu'', koji od 2005. godine zajednički realizuju lokalna samouprava i italijanski grad Napulj, i ove godine je obuhvaćeno 23-oje dece bez roditeljskog staranja.

Njima je danas u Skupštini grada uručena jednokratna novčana pomoć, koja ove godine iznosi oko 41.000 dinara po detetu. Ovim projektom prvobitno su bila obuhvaćena deca Zastavinih radnika, koja su sada punoletna, pa je grad Kragujevac odlučio je da se stipendije, koje obezbeđuje Napulj, dodeljuju deci bez roditeljskog staranja do njihovog punoletsva.

Uručujući stipendije, članica kragujevačkog Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu Slavica Saveljić istakla je da su one skroman doprinos za poboljšanje uslova u kojima odrastaju deca bez roditeljskog staranja, kao i deca koja su u starateljskim porodicama.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');