Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Katić: U ovoj godini 133 miliona dinara za poljoprivredu
 
 

Katić: U ovoj godini 133 miliona dinara za poljoprivredu

katicGrad Kragujevac će u ovoj godini u razvoj poljoprivrede uložiti 133 miliona dinara, od kojih 92,5 miliona iz agrarnog budžeta, a preostali iznos posredstvom Direkcije za robne rezerve, izjavila je juče pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Snežana Živanović Katić.

"Poljoprivrednici mogu da računaju na sve programe koje smo i ranijih godina realizovali, ali će u ovoj godini poseban akcenat biti stavljen na nastavak realizacije programa vodosnabdevanja kopanjem arterskih bunara u seoskim područjima", rekla je Katićeva na konferenciji za novinare i istakla da je grad Kragujevac od 2005. godine do danas u razvoj poljoprivrede uložio 780 miliona dinara.

Podsetivši da je uslov za dobijanje subvencije iz agrarnog budžeta da poljoprivrednik nema dospelih, a neizmirenih obaveza prema odeljenju za poljoprivredu odnosno Direkciji za robne rezerve, Katićeva je naglasila da su u toku tri javna poziva poljoprivrednicima.

Reč je o pozivima za nabavku mineralnog đubriva za prolećnu prihranu ratarskih kultura, za poveravanje na čuvanje i uzgoj priplodnih junica i priplodne jagnjadi.

Kako je istaknuto, za prolećnu setvu biće obezbeđeno 450 tona azotnog mineralnog đubriva, tako da poljoprivrednicu mogu da računaju na količine od 200 do 2000 kilograma đubriva, dok će 92 junice i 1.202 jagnjeta biti na raspolaganju za čuvanje i uzgoj.

Zainteresovani poljoprivrednici mogu se prijaviti do 27. januara Odeljenju za poljoprivredu gradske uprave ili Direkciji za robne rezerve u Kragujevcu.

Izvor: Biznisnovine

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');