Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ostavite ljubimaca u "Zoohigijeni" dok ste na odmoru
 
 

Ostavite ljubimaca u "Zoohigijeni" dok ste na odmoru

zoohigijenaUkoliko imate psa za kućnog ljubimca, a planirali ste odlazak na godišnji odmor, onda znate koliki je problem, da tokom tih dana, dok ste na odmoru, nađete nekoga ko će brinuti o vašem psu. Kragujevačka Zoohigijena, osim svojih redovnih aktivnosti, građanima nudi i uslužno čuvanje pasa.

Zoohigijena, u svom prihvatilištu za pse, u okviru postojećih kapaciteta, uvek ima dovoljno mesta za zbrinjavanje pasa, koje vlasnici ostavljaju dok su na godišnjem odmoru. U prihvatilištu su ovu uslugu uveli, kako bi izašli u susret svim vlasnicima pasa koji planiraju odlazak na godišnji odmor, jer je dobro poznato da psu treba obezbediti hranu i vodu tokom tih dana.

U zoohigijeni ističu da svi psi koje vlasnici ostave u prihvatilištu, imaju human tretman i obezbeđena dva obroka, a takođe, se po potrebi izvode i u šetnju. U Zoohigijeni svakodnevno dežura i veterinar, pa tako vlasnici koji se odluče da pse ostave, mogu bezbrižno da odu na odmor. Usluga čuvanja pasa, naplaćuje se 250 dinara po danu.

Zoohigijena u Kragujevcu radi već pet godina i za ovo vreme uočene su i neke pojave koje se ponavljaju sveke godine. Tako u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, na ulicama može da se vidi veći broj pasa i mačaka. To nisu uvek lutalice, već Ima i pasa poznatih vlasnika, pa u Zoohigijeni apeluju na sve građane da takve slučajeve
prijavljuju.

Ukoliko građani prijave da se u njihovom kraju nalazi pas bez nadzora vlasnika, Zoohigijena odmah izlazi na teren. U ovoj službi ističu da su sve njihove usluge besplatne i da građani ne bi trebalo da se ustručavaju da prijavlju pse bez nadzora. Tajkođe, u zoohigijeni kažu da se sa psima postupa humano, pa ni briga o tome da će psi biti mučeni, ne bi trebalo da ih sprečava. U prihvatilištu imaju dovoljno mesta za pse za veličinu grada kao što je Kragujevac.

U Prihvatilištu gotovo uvek mogu da se nadju štenci pasa različitih rasa, koje možete da udomite. Udomljavanje je potpuno besplatno i ukoliko volite pse, neki od ovih mališana može da postane vaš.

Zoohigijena, radi u okviru Javnog komunalnog preduzeća ''Čistoća'' i nalazi se u industrijskoj zoni, a pozivom na broj telefona 335-585, možete da zakažete odlazak ili prijavite psa, koji se šeta ulicama grada bez nadzora vlasnika.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');