Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Rešenje problema do kraja sedmice
 
 

Rešenje problema do kraja sedmice

svetlostNi dve sedmice nakon zvaničnog imenovanja, zastupnik državnog kapitala u poznatom kragujevačkom nedeljniku „Svetlost“, Ljubinko Janković, još uvek ne može da uđe u prostorije lista. Bivši vlasnici te medijske kuće, čija je privatizacija poništena pre tri meseca, odbijaju da Jankoviću predaju ključeve i pečat, uz obrazloženje da navodno još uvek nisu pismeno obavešteni o raskidu ugovora i imenovanju zastupnika kapitala.

Otuda je „Svetlost“ redovno izlazila i nakon poništene privatizacije i uprkos činjenici da je kompletna redakcija lista u štrajku već gotovo godinu dana. Ipak, Janković očekuje da će se sporna situacija razrešiti već ovih dana.

- Stanje u „Svetlosti“ počeće da se normalizuje do kraja ove nedelje. To, pored ostalog, znači da će novina i dalje izlaziti, a da će je ubuduće praviti novinari i urednici koji su sada u štrajku - tvrdi Janković za Danas, ali nije želeo da objašnjava na koji način će biti rešena više nego paradoksalna situacija u „Svetlosti“, koju je minulih godinu i kusur dana, karakterisalo bezobzirno kršenje maltene svih normi zakona o radu i štrajku.

Podsetimo „Svetlost“ je na aukciji 2007. kupio tročlani konzorcijum, ali je ugovor raskinut jer novi vlasnici nisu mogli da ispunjavaju finansijske obaveze iz ugovora. Uprkos tome, nedeljnik je nastavio nesmetano da izlazi u uobičajenom terminu četvrtkom. U impresumu lista i dalje stoji da je izdavač A.D. „Svetlost“.

Pored toga, u impresumu su navedena i imena svih članova redakcije lista koji su u štrajku od februara prošle godine, i koji mesecima ne ulaze u redakcijske prostorije. Oni su, kao i veći deo ovdašnje javnosti, najblaže rečeno, zatečeni činjenicom da „Svetlosti“, i pored zvanične odluke o poništenju privatizacije, i dalje izlazi, što svedoči o (ne)funkcionisanju države i njenih organa. Za sada, zaposlenima ostaje da veruju da će aktuelna situacija u toj novini biti razrešena ovih dana.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');