Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sređivanje Stare skupštine
 
 

Sređivanje Stare skupštine

stara skupstinaDepo Narodnog muzeja biće konačno preseljen iz zgrade Stare skupštine. Nakon toga, počeće sanacija ovog zdanja, koja bi trebalo da bude završena do Dana grada. Predmeti iz etnološkog depoa Narodnog muzeja biće smešteni u novom gradskom prostoru u Koloniji.

Svečana sednica gradskog parlamenta ove godine trebalo bi da bude održana u Staroj skupštini. Zgrada u porti Stare crkve, sagrađena 1859. godine, već dugo je zaključana i služi isključivo za smeštaj depoa Narodnog muzeja iz Kragujevca,

Na ovom mestu 1870. godine usvojen je prvi zakon o izboru poslanika, čime se Srbija svrstala u red parlamentarnih država.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');