Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Spremni za obilne padavine
 
 

Spremni za obilne padavine

vatrogasciIako snega jedva da ima u Kragujevcu i okolini, u ovdašnjoj Upravi za vanredne situacije spremni su za delovanje i u slučaju daleko većih padavina. U Vatrogasno-spasilačkoj brigadi redovno se prati stanje na svim putevima u Šumadiji, kako bi njeni pripadnici, ako zatreba, i kroz duboke snežne nanose stigli do najzabačenijih krajeva.

Visina snega u gradu i nižim predelima jedva ukazuje da je zima u punom jeku. Situacija na seoskom području, naročito u brdsko-planinskim krajevima nešto je drugačija, ali su svi putni pravci prohodni. U kragujevačkoj Vatrogasno-spasilačkoj brigadi, kroz kontakte sa nadležnim putarskim službama i kolegama iz MUP-a, neprestano se prati stanje na svim saobraćajnicama, čak i na seoskim putevima u najzabačenijim zaseocima.

Vatrogasci-spasioci spremni su da odgovore na svaki izazov, bez obzira da li je u pitanju požar, ili neka druga situacija u kojoj je potrebna pomoć ugroženima. Na to ih ove zime naročito opominje situacija u nekim krajevima Srbije, gde su pojedina sela zbog količine snežnih padavina bila potpuno odsečena.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');