Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veliko interesovanje za smer multimedijalne tehnike
 
 

Veliko interesovanje za smer multimedijalne tehnike

prva tehnickaU Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu, od 2006. godine, postoji smer za multimedijalnu tehniku. Na ovom smeru, učenici se osposobljavaju za rad na audio i video operemi i po završetku školovanja, koje sadrži dosta praktičnog rada, između ostalog, mogu da rade poslove koji su u vezi sa medijima. Za upis na ovaj smer uvek vlada veliko interesovanje i uglavnom ga upisuju odlični učenici.

Većina učenika IV- 3 razreda Prve tehničke škole, tokom osnovne škole, slobodno vreme je provodila za računarom. Ono što im je nekada bila zabava ili hobi, sada je obavezan predmet u školi, za koji dobijaju ocenu i to uglavnom dobru. Učenici ovog odeljenja ističu da im je zadovoljstvo da uče ono što vole. Sve njih spojila je ljubav prema računarima, izradi filmova, spotova i audio klipova.

Nastavni plan i program na smeru za multimedijalnu tehniku u potpunosti je prilagodjen osposobljavnju kadrova za poslove koji su u vezi sa audio i video tehnologijama. Stručni predmeti se uvode u drugoj godini i tada nastava za sve postaje zanimljivija, jer se realizuje u specijalizovanom kabinetu za multimediju.

Tehnička škola nastavlja da osluškuje potrebe tržišta za određenim profilima, pa će u skladu sa tim i u narednom periodu nastaviti da uvodi nove smerove. Škola je inače aktivna u zajednici elektro škola, koja je Ministarstvu prosvete početkom godine podnela inicijativu za verifikaciju novog profila za području rada elektrotehnike.

Ukoliko ministarstvo pozitivno odgovori, Prva tehnička škola će od naredne školske godine upisati prvu generaciju elektrotehničara za IT tehnologije.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');