Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Problem sa parkiranjem invalida
 
 

Problem sa parkiranjem invalida

parking servisNašoj redakciji javljali su se građani koji imaju invalidske nalepnice na automobilima, u vezi sa novim naćinom parkiranja na opštim parkiralištima. Oni kažu da su, prilikom preuzimanja invalidske povlastice, dobili spisak sa 26 parking mesta predviđenih za parkiranje invalida i pitaju gde da se parkiraju ukoliko su ta mesta zauzeta.

Tragom te informacije, Televizija Kragujevac je potražila odgovore u Javnom komunalnom preduzeću Parking servis.

Do ove godine vlasnici automobila koji imaju invalidske nalepnice, uz već postojeća invalidska parking mesta, mogli su besplatno da se parkiraju na svim opštim parkiralištima u gradu.

Parking servis je od ove godine povećao broj parking mesta rezervisanih za invalide, a uz tu povlasticu, vlasnicima ovih automobila omogućeno je bespatno parkiranje na svim obleleženim invalidskim mestima na nivou cele Srbije. Međutim, građani koji su se javili našoj redakciji postavljaju pitanje šta da rade ukoliko su mesta rezervisana za invalide već zauzeta.

Mesta za parkiranje invalida, vidljiva su i obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. U Parking servisu kažu da i pored toga postoje nesavesni vozači koji zloupotrebljavaju prostor rezervisan za invalide.

U takvim slučajevima, na poziv građana i kontrolora Parking servisa, izlazi pauk služba i odnosi nepropisno parkirana vozila. Tokom prošle godine u Kragujevcu i okolnim opštinama registrovano je oko 600 vozila sa invalidskim nalepnicama, pa u Parking servisu očekuju da će ove godine izdati toliko povlašćenih nalepnica za parkiranje.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');