Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac FAS u januaru zaposlio 97 radnika
 
 

FAS u januaru zaposlio 97 radnika

fasKompanija "Fiat Automobili Srbija" (FAS) zaposlila je tokom ovog meseca 97 novih radnika, u skladu sa predviđenim planom zapošljavanja u 2012, a većina novozaposlenih je primljena u sektor za proizvodnju novog modela automobila. FAS je saopštio da se privodi kraju rekonstrukcija fabrike - pogon "Karoserija" je kompletiran, a "Montaža" i "Lakirnica" će biti završeni u roku od mesec dana.

"U prvoj fazi proizvodićemo model sa pet sedišta, a serijska proizvodnja tog automobila je planirana da počne krajem maja 2012. godine", rekao je generalni direktor FAS - a Antonio Ferara krajem prošle godine prilikom posete najviših državnih zvaničnika fabrici u Kragujevcu.

Razlog za posetu delegacije fabrici 13. decembra 2011. godine bio je zvanično obeležavanje proizvodnje probne serije modela L-zero, u skladu sa prethodno definisanim planom.

"Trenutno smo u završnoj fazi realizacije investicija u vrednosti od 940 miliona evra. Ova fabrika se gradi u skladu sa svetskim standardima i predstavljaće jednu od najmodernijih Fiatovih fabrika", izjavio je direktor za poslovni razvoj "Fiat-Cryslera" i generalni direktor "Iveca" Alfredo Altavila.

"Nastavljamo sa zapošljavanjem, po planu da do kraja 2012. brojimo 2.400 zaposlenih. Uveren sam da u ovoj fazi ništa ne može zaustaviti ovaj projekat", rekao je on.

Kako bi projekat bio realizovan u skladu sa neophodnim standardima, tokom narednih meseci, FAS će nastaviti da traga za kvalifikovanim pojedincima, koji nakon zapošaljavanja prolaze kroz dodatne sveobuhvatne trening programe kreirane u skladu sa zahtevima radnog mesta, stepenom kvalifikacija i drugim unapred definisanim kriterijumima.

Ulaganje u profesionalni razvoj zaposlenih jedan je od ključnih prioriteta kompanije, u prilog čemu govori i činjenica da je tokom prethodne godine, svaki zaposleni prošao kroz minimum 400 sati treninga, a ovogodišnji plan predviđa da taj broj bude još i veći.

Treninzi zaposlenih koji se sprovode kako u Kragujevcu tako i u Fiatovim fabrikama širom Italije, Turske i Poljske, primarno su koncipirani da pruže svakom zaposlenom neophodno znanje za rad na najmodernijoj opremi i u najnaprednijim tehnološkim procesima koji se implementiraju u FAS-u.

Potpuno automatizovane prese u FAS su stigle iz japanske fabrike "Komatsu" u oktobru 2011. godine, dok se u Karoseriji instalira poslednja generacija "Comau" robota, a u "Lakirnici" nemačka oprema "Eišeman".

Ambiciozan projekat kompletnog renoviranja fabrike u Kragujevcu, koji je započet početkom 2009. godine, sada ulazi u završnu fazu, kaže se u saopštenju.

Potpuna obnova fabrike koja se prostire na 1,4 miliona kvadratnih metara, kako je navedeno, podrazumeva radove kao što su obnova krovnih konstrukcija, remedijacija zemljišta, renoviranje prozvodnih pogona i instaliranje najsavremenije opreme vrhunskog kvaliteta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži