Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Spreman bazen u školi "Svetozar Marković"
 
 

Spreman bazen u školi "Svetozar Marković"

os svetozar markovicBazen u Osnovnoj školi ''Svetozar Marković'', nije bio u funkciji od maja prošle godine, ali je sada spreman da primi plivače. Posle sitnije rekonstrukcije, bazen će od februara biti dostupan učenicima škole, ali i sportskim plivačkim klubovima. Brojne generacije učenika Osnovne škole Svetozar Marković, naučile su da plivaju u ovom bazenu.

U okviru redovne nastave fizičkog vaspitanja, učenici su savladavali osnovne tehnike održavanja na vodi, disanje i plivanje. Sadašnje generacije u školi, propustile su nastavu u bazenu u prvom polugodištu, ali je sada bazen spreman i za njih. Posle sitnijih prepravki, škola je bazen osposobila za nastavu, a nabavljena su i neophodna sredstva za prečišćavanje vode, pa tako voda u bazenu zadovoljava sve standarde za izvodjenje nastave.

Dimenzije školskog bazena su 12 puta pet metara, a dubina metar i 35 centimetara. To je prema rečima profesora koji rade sa decom dovoljno da se savladaju osnovne tehnike plivanja.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži