Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Građani čiste trotoare i platoe
 
 

Građani čiste trotoare i platoe

ciscenje snegaGradska odluka o čišćenju trotoara ispred privatnih kuća, ustanova i dugih pravnih lica uglavnom se poštuje, kaže za RTK načelnik Komunalne policije, Saša Milenković. Do sada ova služba nije zbog neočišćenih trotoara kaznila nikog i ako su izdali manji broj naloga i upozorenja na poštovanje odluke.

Pre nekoliko godina gradska skupština donela je odluku o obaveznom čišćenju trotoara ispred kuća, lokala i ustanova. I dok je poslednjih godina i bilo problema sa poštovanjem ove odluke, ove zime sugrađani, bilo da se radi o njihovim privatnim kućama, lokalima ili su u pitanju javne ustanove, uglavnom su očistili taj deo javne površine.

Ipak jedan broj naših sugradjana, kaže Milenković, sneg sa trotoara ispred zgrada baca na sredinu kolovoza, što može da predstavlja problem ukoliko dođe do pada temperature, kako najavljuju prognostičari.

Mi smo zabležili i pametan gest uprave tržnog centra ''Radnički'' kojim upozoravaju pešake na ledenice sa krova, ali isto tako i neočišćen deo ulice u samom centru grada, koja je više problem pešaka nego vozača.

Ekipe zimske službe su svakodnevno na terenu, ali i pripadnici komunalne policije. Poštovanjem odluke o čišćenju snega mogu da se izbegnu kazne, ali je suština omogućiti bezbedno kretanje pešaka.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');