Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uništavanje privatnog arsenala
 
 

Uništavanje privatnog arsenala

oduzeto oruzijePolicijska uprava u Kragujevcu otpremila je Ministarstvu unutrašnjih poslova više od 1.500 komada oduzetog, ili vraćenog vatrenog oružja. Prema zvaničnoj informaciji, iz ovdašnje policije je nadležnima u MUP-u Srbije, uoči minulog vikenda, na uništavanje otpremljeno blizu 1.000 pištolja i revolvera, 240 lovačkih pušaka, oko 80 karabina i isto toliko vazdušnih pušaka, zatim 145 automatskih pušaka, kao i oko 50 komada prerađenog i ručno izrađenog oružja.

U policiji objašnjavaju da se u najvećem broju slučajeva radi o oduzetom oružju, na osnovu pravosnažnih presuda o bespravnom posedovanju, ili nakon počinjenih krivičnih dela i prekršaja. Deo oružja vraćen je dobrovoljno, jer vlasnici više ne žele ili ne mogu da plaćaju porez na posedovanje pušaka, pištolja i revolvera.

U kragujevačkoj Policijskoj upravi nalazi se još nekoliko hiljada oduzetih dugih i kratkih cevi, koje, međutim, ne mogu da budu prosleđene MUP-u Srbije, jer još uvek ne postoje pravosnažna sudska rešenja o njihovom oduzimanju.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović za naš list kaže da će i to oružje, čim se za to steknu uslovi, biti prosleđeno Ministarstvu unutrašnjih poslova na uništenje.

- Čekamo najpre pravosnažna sudska rešenja o oduzimanju oružja. Nakon toga, treba da se formira određeni kontingent pravosnažno oduzetog, ili vraćenog oružja, veličine ovog koji smo otpremili prošlog petka, ili čak i veći, i koji će, u dogledno vreme, biti prosleđen nadležnoj službi MUP Srbije na uništavanje, ističe Đorović.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');