Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Izabran znak "Fijata" na ulazu u grad
 
 

Izabran znak "Fijata" na ulazu u grad

izabrani znakGrađani Kragujevca su izabrali predlog broj 2 za postavljanje Fiatovog znaka na kružnom toku kod Metroa na ulazu u grad. Nakon glasanja koje je trajalo prethodnih 15 dana, posredstvom zvaničnog sajta Grada i sajtova Ritam grada i Tekla reka, u kojima je učestvovalo 2776 naših sugrađana, drugi predlog ubedljivo je pobedio sa 1608 osvojenih glasova.

Prvo idejno rešenje sa 658 osvojenih glasova zauzelo je drugo mesto, dok treći predlog ima najmanje glasova 510 i time mu je pripala pozicija broj tri.

Drugi kružni tok na ulasku u Kragujevac treba da simbolizuje prisustvo italijanske kompanije u našeg Gradu i vezu Fiata i Kragujevca. U dogovoru čelnika lokalne samouprave i kompanije Fiat automobili Srbija najpre su izabrana tri idejna rešenja za kružni tok kod ''Metroa'' a onda je data mogućnost građanima da oni izaberu koje im se od ponuđenih rešenja najviše dopada. Kragujevčani su izabrali drugi predlog.

Gradonačelnik Veroljub Stevanović kaže da će sada, nakon izbora idejnog rešenja, početi procedura za realizaciju postavljanja Fiatovog znaka na kružnom toku kod Metroa.

''Pored krsta imaćemo i Fiatov znak u neposrednoj blizini što će doprineti da ulaz u Kragujevac iz pravca Batočine bude još lepši i atraktivniji. Očekujem da postavljanje Fiatovog znaka na kružnom toku kod Metroa završimo do Dana grada'', rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca najavio je i da će Kragujevac uskoro dobiti tri kružna toka u Korićanima, gde je trenutno u toku rešavanje imovinsko pravnih odnosa, kao i novi kružni tok u Petrovcu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');