Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac „Plaza“ od 20. marta
 
 

„Plaza“ od 20. marta

plazaIzraelska kompanija „Plaza” je u veliki šoping-mol koji je izgradila u Kragujevcu uložila 60 miliona evra, a otvaranje je zakazano za 20. mart, izjavio je juče direktor prestižne svetske kompanije zadužen za Srbiju, Češku i Balkan Sagiv Meger. On je podsetio da je prvobitno planirano da se dva šoping-mola grade paralelno u Beogradu i u Kragujevcu, ali da je prevagnuo centar Šumadije „zbog efikasnosti lokalnih vlasti”.

- Kupili smo četiri lokacije u Srbiji. Dve u Beogradu, po jednu u Kragujevcu i Kruševcu. Gradska vlast je u Kragujevcu bila brža, na naše upite i zahteve je odgovarala odmah. Zato smo ovde završili veliku investiciju. Preporučili smo i drugim izraelskim firmama da dođu u Kragujevac.

Naše najbolje iskustvo sa lokalnom samoupravom je što smo uvek brzo dobijali odgovor na svako pitanje. Čak i kada su nam rekli “ne”, bili smo zadovoljni jer smo znali na čemu smo. To nije slučaj s ostalim gradovima u Srbiji - kaže Meger.

Menadžeri izraelske kompanije kažu da će objekat u Kragujevcu pokrivati i gradove kao što su Jagodina, Čačak, Kraljevo... - Najpesimističkije procene su pokazale da će godišnje naš šoping-mol posetiti najmanje tri miliona ljudi. Organizovaćemo i autobuski prevoz za ljude iz ostalih gradova.

Naša istraživanja su pokazala da je ovaj grad bez sumnje grad budućnosti koji se ubrzano razvija, pre svega zbog ogromne investicije „Fijata” u automobilsku industriju - izjavio je Meger.

„Plaza centar” u Kragujevcu ima površinu od 60.000 kvadratnih metara. Kada se poredi sa beogradskim takmacima, veća je od „Delta sitija”, a manja od „Ušća“, ali ima sasvim drugačije sadržaje.

U „Plazi” je svoje mesto zauzelo 110 trgovinskih firmi, među kojima su najpoznatiji brendovi za odeću i obuću, a izdvojen je i poseban deo namenjen za sve što je potrebno deci.

Posao će dobiti 600 radnika, koji će raditi u trgovinama, marketima, cirkusu i zabavnim parkovima za decu, ali i u sportskim objektima, poput kuglane, namenjenim za zabavu odraslih.

Direktni prenosi iz Metropoliten opere

„Plaza centar“ će imati i šest bioskopskih sala, koje će različite sadržaje moći da prikazuju nezavisno i istovremeno. Najveća će imati 300 mesta, dok je pun kapacitet svih bioskopa 1.200 sedišta. Kako je najavio Igor Stanković, direktor kompanije MCF za projekciju filma u trodimenzionalnoj tehnologiji, posetioci će morati da izdvoje 250 dinara, dok će za najbolje predstave, kada su u pitanju direktni prenosi operskih predstava iz Metropolitena ili utakmica, ulaznica koštati najviše 400 dinara.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');