Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novo rukovodstvo u "Svetlosti"
 
 

Novo rukovodstvo u "Svetlosti"

svetlostNakon zasedanja Skupštine akcionara, nedeljnik ''Svetlost'' ima novo rukovodstvo. Za vršioca dužnosti direktora imenovan je kragujevački pravnik Đorđe Đorđević. Popisna komisija evidentirala je imovinu ovog preduzeća, a do početka naredne nedelje biće završena i finansijska kontrola. Pošto je iz prostorija Svetlosti odnet veći deo opreme, još uvek je neizvesno da li će se novi broj nedeljnika pojaviti na kioscima narednog četvrtka.

Kragujevački nedeljnik, čija je privatizacija poništena krajem prošle godine, sada ima novu upravu. Skupština akcionara izabrala je Upravni odbor, koji je dužnost direktora poverio Đorđeviću. On objašnjava da će zadaci nove uprave biti da obezbedi plate zaposlenima, da pokuša da za naredni četvrtak pripremi novi broj nedeljnika, ali pre svega da ovaj list vratI na društvenu poziciju koja mu, kako kaže, i pripada.

Pokušaj da vrate narušeni ugled kragujevčkog nedeljnika biće izazov i za zaposlene, koji su zvanično već godinu dana u štrajku.

Priprema novog broja veoma je neizvesna, pošto je nakon obijanja brava, u prostorijama Svetlosti, privremenog zastupnika kapitala i zaposlene sačekalo je neprijatno iznenađenje. U kancelariji u kojoj je bila smeštena grafička služba gotovo da nema opreme, a, kako objašnjava prvremeni zastupnik kapitala Ljubinko Jovanović, imovina nedostaje i u drugim delovima preduzeća.

Poništavanje privatizacije samo je prvi pokušaj države da oporavi najstarji šumadijski nedeljnik. Ipak, konačna odluka o budućnosti Svetlosti zavisiće od analize i preopruka u izveštaju koji zstupnik kapitala treba da preda Agenciji za privatizaciju u martu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži