Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Policija nema gde da čuva zaplenjenu drogu
 
 

Policija nema gde da čuva zaplenjenu drogu

zaplena drogeKragujevačka policija, pored nedostatka odgovarajućih radnih prostorija, ima problem zbog nedovoljnog prostora za čuvanje zaplenjenih narkotika. Kako su u poslednjih osam godina oduzete impozantne koiličine droge, na uništavanje čeka preko 50 kilograma heroina i više od 1.300 kilograma marihuane. Odmah po zapleni, uzorci se šalju na analizu u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar.

Oduzete količine se, uz striktnu primenu zakonske procedure i strogu kontrolu, čuvaju u Policijskoj upravi do uništavanja.

Samo u 2011-oj godini kragujevačka kriminalistička policija zaplenila je više od 102 kilograma raznih vrsta narkotika. Pošto su prethodnih godina beležene spektakularne zaplene, merene desetinama kilograma heroina i stotinama kilograma marihuane, čuvanje tih količina za Policijsku upravu u Kragujevcu postalo je problem.

Za osam godina u Kragujevcu i Šumadiji, uz zaplenu velike količine droge, uhapšeno je na stotine krupnih i sitnih dilera, čime su presečeni mnogi kanali ilegalne trgovine.

Zbog toga je, prema operativnim saznanjima kriminalističke policije i cena narkotika na kragujevačkom crnom tržištu skočila, jer šverceri i rasturači izbegavaju ovo područje.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');