Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ugovori Zastava oružje 330 mil. USD
 
 

Ugovori Zastava oružje 330 mil. USD

sutanovac u zastaviFabrika "Zastava oružje" ove godine će imati ugovore vredne skoro 330 miliona dolara, što je 10 puta više nego 2011. kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac. Prema njegovim rečima u 2012. godini kragujevački oružari će najviše izvoziti na tržište SAD i to lovačko i sportsko naoružanje. Šutanovac je istakao i da je "posao skladištenja, demilitarizacije municije, koji će, pored ostalih, raditi i Tehničko-remontni zavod u Kragujevcu", dobio podršku Ujedinjenih nacija i OEBS-a.

"Posao je vredan 12 miliona dolara i već sada imamo određene zemlje koje su donirale novac i zemlje koje su najavile donaciju", rekao je on.

Ministar je ocenio da je Kragujevac važan industrijski grad sa aspekta sistema odbrane, u kome pored fabrike oružje rade i fabrika Zastava kamioni i Tehničko remontni zavod, ali je dodao da je prošla godina bila krizna za oružare u tom gradu.

Šutanovac je podsetio da će se u "Kamionima" proizvoditi novo terensko vozilo, koje će predstavljati kombinaciju džipa i teretnog vozila, i najavio prototip u aprilu, a prve ugovore do kraja ove godine.

"Izdvojili smo sredstva da se razvije prototip, da se novčana sredstva ne potroše na strane nego na domaći proizvod", rekao je Šutanovac i naveo da se prototip razvija u saradnji "Kamiona" i Vojno tehničkog instituta.

Ministar je izrazio očekivanje da će kupci osim Ministarstva odbrane biti i Ministarstvo unutrašnjih poslova, preduzeće "Srbija šume" i ostali kojima je potrebno terensko vozilo. Govoreći o tehnološkom višku u Fabrici oružja, ministar odbrane je podsetio da su "eksperti procenili da postoji određeni višak", ali da se Ministarstvo trudi da se višak radnika, kako je rekao, "ne otpušta na način kao ranijih godina, već da se pravi socijalni program, jer ukoliko se fabrika ne podmladi, naići će na velike probleme".

Izvor: B92

Komentari  

 
0 #1 Kg Oruzar 08-02-2012 12:07
Ovaj se pred izbore ne krsti. Laze cim zine. Voleo bih da vidim da generalni direktor Vojne potvrdi ovo lupetanje ali to se nece desiti. Dal je on svestan sta je 330 miliona?! :cry:
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');