Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Najviše se traže zanatlije
 
 

Najviše se traže zanatlije

kragujevac centarU drugoj polovini ove sedmice, preciznije 9. i 10. februara u Kragujevcu će biti organizovan novi Sajam zapošljavanja. Na Gradskom sajmištu „Šumadija sajam“, otvaranje novih radnih mesta, u četvrtak i petak, oglasiće čak 70 poslodavaca, među kojima multinacionalne kompanije (Džonson Kontrol, Manjeti Mareli, Sidžit i HTL), u čijim ovdašnjim pogonima će se proizvoditi delovi za ugradnju u Fijatove automobile, ali i kompanija Fijat automobili Srbija (FAS), koja je generalni sponzor ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja u Kragujevcu.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) pozvali su nezaposlene Kragujevčane da do sredine nedelje spreme svoje radne biografije, i da se u četvrtak i petak pojave na Gradskom sajmištu. U NSZ kažu da će zaposleni u ovoj službi pomagati u pisanju radnih biografija svima kojima je to potrebno, te da nezaposleni svojim budućim poslodavcima treba da predstave ne samo svoja formalna, nego i neformalna znanja i veštine, stečena izvan obrazovnog procesa., na čemu firme koje traže nove radnike, posebno one inostrane, sve više insistiraju.

U kragujevačkoj filijali NSZ tvrde da će na Sajmu zapošljavanja najviše tražiti radnici metalske struke, odnosno bravari, zavarivači, automehaničari, autolimari, tehničari i mašinski inženjeri i drugi. Fijatu i njegovim komponentašima, koji na proleće počinju serijsku proizvodnju novog modela i delova za ugradnju u taj automobil, pojašnjavaju u NSZ, potreban je veliki broj proizvodnih radnika, zbog čega će oglasi za zapošljavanje u FAS-u i kooperantskim fabrikama ostati otvoren i nakon Sajma, to jest do daljeg.

Procenjuje se da će u FAS-u i dobavljačkim fabrikama - lociranim u Slobodnoj zoni Grošnica i Fijatovom krugu - do kraja godine biti zaposleno oko 3.000 novih radnika. Proizvodni radnici metalske struke biće potrebni i pojedinim šumadijskim firmama, kao što je „Vulović transport“, na primer, koji povećava proizvodnju autobusa sa pogonom na prirodni gas.

Uslužne delatnosti

Pored metalaca, na Sajmu zapošljavanja biće traženi i trgovci, ugostitelji, komercijalisti i drugi koji su kvalifikovani, ili mogu da rade u sektoru usluga. U Kragujevcu će, naime, narednog meseca da počne sa radom prvi šoping mol izraelske kompanije PLAZA u Srbiji i na Balkanu, u kojem je poslovni prostor već zakupilo 110 domaćih i inostranih trgovinskih i ugostiteljskih firmi. Prema najavama menadžmenta PLAZE, posla će biti za oko 600 mladih Kragujevčana.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');