Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zalihe krvi pri kraju, apel dobrovoljnim davaocima
 
 

Zalihe krvi pri kraju, apel dobrovoljnim davaocima

zalihe krviZalihe krvi za redovne potrebe pacijenata Kliničkog centra u Kragujevcu potrajaće samo nekoliko dana, a u slučaju urgentih situacija, u Centru za transfuziju kažu da će teško izaći u susret svima kojima će pomoć biti neophodna. I bez urgentnih stanja, dnevno se za redovne internističke i hiruške potrebe iskoristi oko 25 jedinica krvi, a duplo više ukoliko dodje do hitnih nepredviđenih situacija.

Centar za transfuziju poziva na solidarnost ne samo dobrovoljne davaoce, već i druge gradjane da dodju i daju krv. Iako su neophodne sve krvne grupe, najpotrebnija su oba tipa grupe A, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');