Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Lekarski pregled od 2700 do 4700 dinara
 
 

Lekarski pregled od 2700 do 4700 dinara

dom zdravljaSvako ko je polagao vozački ispit ili konkurisao za neko radno mesto morao je da prođe specijalistički, takozvani prethodni ili periodični, pregled koji se obavlja u okviru Medicine rada. Dom zdravlja Kragujevac je 2005. godine dobio dozvolu od Ministarstva rada i socijalne politike za rad ove celine koja funkcioniše u okviru specijalističko-konsultativne službe, u zgradi nekadačnjeg ATD-a.

Zakonska obaveza svih poslodavaca je da brinu o zdravlju svojih radnika kroz donošenje akta o proceni rizika za svako radno mesto. Ukoliko u kompanijama postoje radna mesta sa povećanim rizikom, poslodavac je u obavezi da zaposlenima obezbedi lekarski pregled na osnovu koga se utvrđuje njihova radna sposobnost.

Ove preglede obavljaju specijalisti Medicine rada, koja u Kragujevcu postoji u okviru Doma zdravlja od 2005. Godine, a prema odluci koju je donelo Ministarstvo rada i socijalne politike. Program prethodnih i periodičnih pregleda, koje obavlja ova službe, definisan je Pravilnikom o prethodnim i periodičnim lekarskim pregledima zaposlenih na radnim mestima sa povećanim rizikom koji je stupio na snagu 19. novembra 2007. godine.

U okviru Medicine rada obavljaju se obavezni pregledi vozača amatera i profesionalaca, a na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja, i ovi pregledi se obavljaju komisijski, nakon čega konačan zaključak o pacijentu daje specijalista Medicine rada.

Pored prethodnih i periodičnih pregleda radnika, pregleda vozača, u okviru Medicine rada se izdaju i lekarska uverenja za potrebe starateljstva, hraniteljstva, sudskih procesa, a obavljaju se i pripremni pregledi pacijenata za invalidsku komisiju. Cene usluga Medicine rada u Kragujevcu, prema rečima doktora Gligorijevića, usklađene su sa republičkim preporukama.

U zavisnosti od vrste i obima pregleda pacijenti plaćaju od 2700 dinara, koliko iznosi pregleda za vozača amatera, do 4700 dinara koliko košta jedan od pregleda za radnike na radnim mestima sa viskom rizikom. Medicina rada u Kragujevcu se nalazi u zgradi nekadačnjeg ATD-a.

Radno vreme je od 7 do 14 sati, svakog radnog dana, a više informacija pacijenti mogu dobiti i na broj telefona 370-567, lokal 113.

Izvor: RTK

Komentari  

 
+1 #4 Nikola 16-01-2019 14:28
Zasto nije precizirana
Cena lekarskog uverenja.
Kad pitas odgovara
Oko 2700;2800;oko
3000din. A kad dodjes
verovatno " skace "
za 10 do 20 posto.
Citiraj | Prijavi administratoru
 
 
-3 #3 Dragić 01-11-2016 14:00
Da li se u ovoj ustanovi može dobiti lekarsko uverenje za preregistraciju oružja I po kojoj ceni.
Da li je potrebno zakazivanje pregleda.
Citiraj | Prijavi administratoru
 
 
0 #2 ALEKSANDAR 29-09-2016 10:50
Postovani, interesuje me da li vozac amater koji upravlja firminim teretnim vozilom B kategorije treba da ide na lekarski pregled i da ima uverenje kod sebe.
Citiraj | Prijavi administratoru
 
 
+3 #1 Neon 10-02-2012 12:18
Dodao bih komentar,radi opste informisanosti. Referentna ustanova za podrucije medicine rada i zastitu na radu za Kragujevac je Zavod za zdravstvenu zastitu radnika-Zastava,poznati ji kao Zastavina Ambulanta ,koji pruza sve gore navedene usluge,i prostorno i kadrovski je potpuno opremljenena za bavljenje poslovima iz oblasti medicine rada i zastite na radu.
Medicina rada u Domu Zdravlja Kragujevac se nikako ne moze nazvati Medicina Rada Kragujevac.
Za vise informacija pogledajte http://www.zzzrkg.rs/
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži